Restaurants

Genieten van een heerlijk diner in één van de vele restaurants tijdens uw stedentrip Barcelona! Hieronder een handig overzicht van de populairste restaurants van Barcelona. Van trendy restaurants tot restaurants met een Michelin ster.

In zo'n grote stad als Barcelona zijn er volop restaurants te vinden. Om voor u uw keuze voor een restaurant alvast wat gemakkelijker te maken ziet u hieronder de populairste restaurants, Michelin ster restaurants en trendy restaurants. Maar eerst nog een aantal andere tips voor u:
 
Als u tijdens uw stedentrip wilt genieten van een culinair hoogstandje dan moet u eens bij Tickets en/of 41 graden een hapje en drankje gaan nuttigen. 41 Graden is eigenlijk een cocktailbar met overheerlijke kleine hapjes. Tickets is echt een restaurant. Eén van de eigenaren heeft jarenlang in El Bulli, dat vijf jaar lang het beste restaurant van de wereld was, gewerkt. Samen met zijn broer is hij nu de eigenaar van deze 2 horecagelegenheden. Bij Tickets moet u echt van tevoren reserveren anders komt u er niet binnen. Bij 41 graden kunt u het beste gelijk bij opening voor de deur staan. U kunt dan wellicht aan de bar terecht en daar een hapje en drankje nuttigen.

Een andere tip is Les Quinze Nits. Dit restaurant vindt u op Plaza Reial en wordt erg druk bezocht. Vanwege de leuke ligging aan het gezellige plein en de goede prijs-/kwaliteit verhouding staat hier eigenlijk iedere avond een lange rij met wachtenden voor het restaurant. Het is een groot restaurant waardoor u vaak niet lang hoeft te wachten voordat u naar uw tafeltje mag.

In een zijstraatje van Plaza Reial treft u het restaurant Los Caracoles. Dit restaurant staat bekend om de gegrilde kippetjes die u al ziet als u aan komt lopen bij het restaurant. Deze hangen buiten in een oven te garen. Het eten wordt er bereid op kolen en smaakt verrukkelijk.

Voor een heerlijk glaasje cava gaat u naar La Champagneria. Hier kunt u kiezen uit vele verschillende soorten cava. Na het derde glaasje cava bent u verplicht om ook wat te eten, want ze willen niet dat u er dronken weggaat.

Decadent lunchen of dineren aan het strand kan bijvoorbeeld in CDLC (Chiq, Delightful, Luxurious & Captivating). Dit is een lounge club aan het strand van Barcelona. U kunt er genieten van heerlijke cocktails, sushi, cava en vele andere heerlijke drankjes en gerechten. Als u geluk heeft kunt u uw drankje en eten nuttigen terwijl u op een lounge bank / bed ligt en uitkijkt over de zee. Maar als u binnen moet zitten is dat zeker geen straf. Het interieur is er prachtig en heeft een Oosterse sfeer.

In Barcelona zijn vele gelegenheden waar u tapas kunt nuttigen. El Xampanyet is bijvoorbeeld een klein Spaans kroegje dat iedere avond vanaf 19 uur afgeladen vol is met veelal Spanjaarden. Er wordt huis cava geschonken en u kunt er diverse tapas bestellen. Hou er rekening mee dat het dus erg druk is en er niet veel zitplaatsen zijn.

Een andere eetgelegenheid die absoluut aan te bevelen is, is Sagardi. Op de bar staan overal borden met overheerlijke tapas. U bestelt bij de bar iets te drinken en een bord. Vervolgens kunt u zelf uw hapjes kiezen en pakken. De stokjes van de hapjes bewaard u en als u af wilt rekenen geeft u aan wat u gedronken heeft en geeft u de stokjes aan de barman/vrouw. U rekent af per stokje. En uiteraard betaalt u de genuttigde drankjes.

De 5 populairste restaurants van Barcelona:

 •  Lonja de Tapas - Pla del Palau 7, 08003 Barcelona
 • 4 Gats - Carrer Montsió 3 bis, 08002 Barcelona
 • Bar de Pi -  Carrer de Sant Josep Oriol 1, 08002 Barcelona
 • La Sucursal -  Carrer de Comerç 4, 08001 Barcelona
 • Rita Rouge -  Plaça Gardunya, 08001 Barcelona

 Michel ster Restaurant Barcelona:

 •  Cinc Sentits -  Aribau, 08011 Barcelona

 5 Trendy Restaurants in Barcelona:

 • Arenal - Paseo Maritimo de barceloneta, 8000 Barcelona
 • Bubo Bar - Caputxes 6, 08003 Barcelona
 • Comer24 - c. del Comerç, 08003 Barcelona
 • Imprevist - Carrer de Ferlandina 34, 08001 Barcelona
 • L'Hortet - carrer de Pintor Fortuny, 08001 Barcelona

Wilt u tijdens uw stedentrip nog meer restaurants in Barcelona bezoeken? Bekijk dan de restaurants via onderstaande link: