Bezienswaardigheden

Barcelona biedt u vele bezienswaardigheden. Boek uw stedentrip naar Barcelona en laat u verrassen door al het moois dat deze Spaanse stad u te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in Barcelona
In Barcelona zijn zoveel bezienswaardigheden dat u aan één dag niet genoeg heeft om alles te bekijken. Stedentrip-Barcelona.nl adviseert u dan ook om minimaal een 3-daagse stedentrip te boeken als u zoveel mogelijk wilt zien. U kunt met de Bus Turístic door Barcelona reizen. Dit is een leuke, makkelijke en voordelige manier om langs zoveel mogelijk bezienswaardigheden te reizen.

Hieronder hebben we enkele bezienswaardigheden uitgelicht:

  • Sagrada Familia
  • Ramblas
  • Zoo Barcelona
  • Camp Nou
  • Park Güell
  • Strand
  • Picasso Museum


Sagrada Familia
De Sagrada Familia (Heilige familie) is gebouwd door Antoni Gaudi en en bezoek aan deze kerk mag tijdens uw stedentrip in Barcelona zeker niet ontbreken. De kerk is eigenlijk nooit helemaal afgebouwd. In 1882 is men begonnen met de bouw en vanaf 1883 had Gaudi het voor het zeggen wat betreft de bouw. De planning is dat de kerk rond 2028 helemaal klaar zou moeten zijn. Gaudi heeft in de kerk geen rechte lijnen aangebracht. Alles is rond en golvend. Hou er rekening mee dat er vaak een lange wachtrij staat. U kunt gemakkelijk een uur in de rij staan om binnen te komen.

In de kerk zult u hoofdzakelijk omhoog kijken. U kijkt er uw ogen uit. Tijdens uw bezoek kan de rust wel enigszins verstoord worden door het lawaai van machines, want de bouw aan de Sagrada Familia gaat iedere dag gewoon door. Als u een kaartje koopt waarmee u ook in de lift kan dan brengt 1 van de 2 liften u helemaal naar boven. Sommige bouwwerken kunt u dan van dichterbij bekijken en u loopt via een smalle trap weer helemaal naar beneden. Onder de Sagrada Familia is een museum aanwezig waar u kunt zien hoe het eruit moet komen te zien en hoe Gaudi op het ontwerp gekomen is van dit indrukwekkende bouwwerk.

Ramblas
De Ramblas is een boulevard van 1,5 kilometer lang. U vindt de Ramblas tussen Plaça de Catalunya en het Monument van Columbus. Kenmerkend zijn de vele bloemenstalletjes, straatmuzikanten, tekenaars en levende standbeelden. Er zijn tevens enkele restaurantjes aanwezig. Via een zijstraatje van de Ramblas komt u uit op Plaza Reial. Dit sfeervolle pleintje biedt u diverse restaurants.

Zoo Barcelona
De dierentuin in Barcelona is ongeveer dertien hectare groot. Het vormt een onderdeel van het grote Parc de la Ciutadella. In de dierentuin leven 7.500 dieren waarvan veel reptielen en vogels.

Camp Nou
Het thuisstadion van de voetbalclub FC Barcelona is Camp Nou. Het stadion biedt plaats aan bijna 120.000 voetballiefhebbers. Als u het stadion bezoekt dan is een bezoek aan het Barcelona Museum een logische combinatie. Daar komt u alles over de geschiedenis van de club te weten en ziet u alle gewonnen bekers van de afgelopen jaren. U koopt dan dus een kaartje voor de Camp Nou Experience.

U loopt dan door het hele stadion en kunt een kijkje nemen in de persruimte, de kleedkamers, het museum en u mag op de tribune. Het gras aanraken is niet toegestaan, maar u loopt wel langs het gras en ziet ook waar de reserve spelers en de fotografen zitten tijdens de wedstrijd. Voor een echte voetballiefhebber mag een bezoek aan Camp Nou natuurlijk niet ontbreken. Aan het einde de Camp Nou Experience komt u in een winkel waar u eventueel nog een souvenir kunt kopen. Bij het stadion zelf kunt u met een beetje geluk zelfs een kaartje voor een voetbalwedstrijd van FC Barcelona bemachtigen.

Park Güell
In het noordoosten van Barcelona ligt Park Güell. Het heeft een bijzondere architectuur. En dat komt doordat Antoni Gaudi het park ontworpen heeft. Hij heeft ook gewoond in het park en zijn woning is momenteel een museum. In het park treft u elementen aan die u normaal gesproken niet in een park zou verwachten. Het park ligt tegen een berg aan, waardoor er best wat trappen in het park aanwezig zijn. Het park beschikt over mooie elementen, die door Gaudi bedacht zijn. Als u in Barcelona bent dan mag een bezoek aan dit park niet ontbreken. En hoogstwaarschijnlijk gaat u dan ook even op de foto met de hagedis aan het begin van het park.

Strand
Barcelona is één van de weinige grote steden met strand. Eén van de populairste stranden is het strand van Barceloneta. De stranden zijn kunstmatig aangelegd en daardoor niet erg breed. Op het strand zijn diverse strandtenten te vinden waar u heerlijk kunt lunchen, borrelen of dineren. Heerlijk om na een dagje culturele dingen doen even te ontspannen op het strand.

Picasso Museum
In de wijk La Ribera vindt u het Picasso Museum. In het museum kunt u de ontwikkeling zien van Pablo Picasso. Er hangen verschillende werken van hem uit verschillende periodes.

Tibidabo
Vanaf de berg Tibidabo heeft u een prachtig uitzicht over Barcelona. U reist met een soort trammetje de berg op. Er is op de berg een klein pretparkje dat zeker voor kleine kinderen erg geschikt is. Verwacht geen snelle achtbanen, maar bijvoorbeeld wel een klein reuzenrad.

Huizen van Gaudi
Tijdens uw verblijf in Barcelona kunt u bijvoorbeeld Casa Battlo en Casa Mila bezoeken. Deze huizen, ontworpen door Gaudi, moet u zeker even gaan bezichtigen. U zult uw ogen uitkijken.

Font Màgica Montjuïc
Langs de trappen van Palau Nacional de Montjuïc vindt u prachtige fonteinen. Van mei t/m september kunt u van donderdag t/m zondag de fonteinen show bewonderen. Van oktober t/m april is de show alleen te zien op vrijdag en zaterdagavond. De verschillende kleuren, de vormen die door het water ontstaan en de bijbehorende muziek zorgen voor een unieke belevenis.

Filmpje bezienswaardigheden Barcelona: